Elzaswijn.com 

info@elzaswijn.com 

 

Zellenberg

Het dorp Zellenberg ligt op een heuvel. De naam zegt het al. Het is een zeer fraai dorp dat zeker bezocht moet worden. Je kunt heel mooi rond het dorp wandelen door je auto aan het begin van het dorp te parkeren en dan links (achter) langs de kerk te lopen. Het pad wijst zicht vanzelf. Je loop dan net iets buiten het dorp dat rechts van je ligt en links heb je dan heel mooie uitzichten over de wijnvelden richting Colmar en Beblenheim. Aan het eind gaat het pad naar rechts en komt Riquewihr in beeld. Daar kun je genieten van het uitzicht op dat dorp. In de verte zie je de kastelen van Ribeauvilé. Als je het pad vervolgt dan kom je in de straat van Zellenberg en kun je door het dorp teruglopen naar je auto. De wandeling door het dorp is mooi qua sfeer van het dorp, maar winkels en terrassen moet je er niet verwachten. Toch kun je er in het restaurant goed eten. Het dorp is zeker de moeite waard en met name de rondwandeling is erg fraai en helemaal niet moeilijk of stijl.

Er zijn in alle dorpen van de Elzas vele wijnboeren te vinden. Het is altijd moeilijk om te bepalen bij wie je nu welke wijn wilt gaan proeven.
Onze wijnadviseur (Benjamin_on_wine) heeft enkele wijnboeren voor u uitgezocht en heeft daarbij aangegeven voor welke wijnen je de wijn van deze boer moet gaan proeven/kopen)
Overzicht interessante domaines in Zellenberg
Domaine Proefadvies Locatie
Maison Jean HuttardCrémant/Lerchenberg/Mandelberg/Muscat/RieslingStreetview
Eblin FuchsCrémant/Rosacker Riesling
Jean HuttardCrémant/Lerchenberg/Mandelberg/Muscat/Riesling

 

 

 

 

 

Design by: www.diablodesign.eu