Geniet van de wat de Elzas u biedt

11_10_1213
11_10_1331
11_10_1348
11_10_1432
11_10_1451
11_10_1454
1/6 
start stop bwd fwd

 

In de Elzas kun je fantastiche wandelingen maken. We zullen u hier verwijzen naar websites waarop u vele routes kunt vinden. Tevens vindt u hieronder enkele routes die door Elzaswijn.com worden aanbevolen.

Ribeauvillé - Bergheim

Een prachtige en makkelijk te wandelen route. Als je in Ribeauvillé start dan kun je tussen de wijnvelden richting kasteel Reichenberg wandelen. Een paar honder meter voor Reichenberg neem je dan een afslag naar rechts richting Bergheim. (als je tot Reichenberg zou doorlopen dan moet je langs de hoofdweg naar Bergheim lopen en dat is lang niet zo mooi en rustig dan door de wijnvelden te lopen).  

Kaysersberg - Ammerswihr - Kientzheim

Een lange maar super mooie route om te lopen  

Ribeauvillé - kastelen - Dusenbach

Een prachtige klimroute naar de drie kastelen (eigenlijk 2 kastelen, de derde de hoogst gelegen kun je bezoeken, maar je kunt er niet naar binnen en ook ook sta je daar midden in het bos, dus zonder mooie uitzichten). Vanuit de kastelen kun je naar het klooster Dusenbach lopen; een makkelijke wandeling. Ook de wandeling terug naar Ribeauvillé is mooi en eenvoudig.  

Ribeauvillé - Hunawihr - Riquewihr

Een heerlijke makkelijke wandeling. Bij Riquwihr is er een paar honderd meter waar even sterk gedaald, resp. gestegen wordt. Zeker een aanrader.  

Riquewihr - Sigolsheim - Kientzheim - Kaysersberg

Een lange maar heel mooie route om te wandelen.  

Hieronder vindt u meer mogelijke wandelingen die u kunt maken in de Vogezen en de Elzas:

wandelen Wandelen in de Elzas