Elzaswijn.com 

info@elzaswijn.com 

 

Campings

 
 
Een overzicht van campings in de Elzas vindt u hier:

Kiest u zelf de camping via bovenstaande sites.

Een camping waar veel goede berichten over worden verteld is de Camping van Eguisheim. Het ligt rustig net buiten het dorp, wel op loopafstand, dus een ochtend wandeling naar de bakker 's morgens behoort tot de mogelijkheden. Ook zijn de campingplaatsen goed en et geheel ligt tegen de wijnhelling met uitzicht op de drie kastelen. Een perfect uitgangspunt voor wandelingen naar bijv. de drie kastelen en/of naar Husseren les Chateau.
Het nadeel is dat wanneer je naar andere delen van de Elzas wilt je bijna altijd door of langs Colmar moet en dat is redelijk druk of je zit vast aan de route langs Wettolsheim en Wintzenheim. Je komt dan uit in Turckheim. Ook daar is een mooie camping op loopafstand van het dorp, maar daar kun je 'last' hebben 's morgens van een redelijk drukke weg (het ligt een beetje aan de campingplaats waar je staat. In beide plaatsen loop je grote kans dat er ooievaars voor je tent langslopen en vragen om wat brood, hetgeen super leuk is voor kinderen.

Natuurlijk ligt het helemaal aan de eigen wensen van de vakantie, maar het wij vinden het prettigste gebied om opp een camping te staan ergens tussen Ribeauvillé en Eguisheim.

Design by: www.diablodesign.eu